luni, 26 noiembrie 2012

Sa emigram in Maroc macar o luna

La anu' merg in Maroc pentru inca o saptamana. Vreau sa incerc din nou ceea ce gatesc ei acasa, in familie. Vreau sa gust aromele lor, atatea cate sunt ele de multe.
Bucataria lor este extraordinara. Daca as gati zilnic de trei ori, timp de douazeci de ani, tot n-as termina retetele pe care le-am gasit acolo.

Marocul este situat in nordul Africii si a fost vizitat de mai multi. Spanioli, francezi, portughezi - din Europa. Berberi, arabi, mauri - din Africa. Toate natiile au lasat ceva in bucataria lor.

Seamana cu bucataria mediteraneana prin folosirea de ulei si usturoi, busuioc, lamaie. Folosesc carnea permisa de religia musulmana: peste, capra, oaie, vita, miel, iepure. Ei adauga toate mult mai multe mirodenii decat cei din Orientul Mijlociu. Folosesc legume crude si uscate, fructe proaspete si deshidratate.

Ce imi place mie cel mai mult este faptul ca gatesc la foc incet. In acest fel se pastreaza toate aromele mancarii. Poti sa amesteci cate mirodenii vrei.

Amestecul de mirodenii este o arta la ei. Fiecare vanzator va avea propriul sau amestec secret iar cu cat e mai greu de ghicit, mai complex si mai special, va fi mai de succes.
Un fel de "pizza cu de toate".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu