joi, 30 august 2012

Ghici ciuperca ce-i

E (inca) vara. Iar teoria zice ca bunicii nostri traiau mai sanatos pentru ca: stateau la tara, nu isi umpleau burtile cu toate prostiile, munceau, samd. Plus ca mie mi-e mereu drag sa ma intorc la tara.

Asa ca astazi voi aduce tara de vara in farfurie: dovlecei, castraveti, telina, si ce e in titlu.
Trebuie sa recunosc ca poate asta nu creste in mod normal chiar in toate curtile. Preambulul a fost facut, gata cu vorba.

E nevoie de bunataturi proaspete pentru a infaptui macar doua portii din ce va urma:
- un dovlecel mic
- doi castraveti maricei
- 4 ciupercute
- o frunza de telina
- nucile preferate (migdale in cazul meu)
Sare, piper, boia, cate putin. 
Si smantana, ca sa fie treaba treaba.

Cand uitam sa iau ceva de acasa mai comand de la "catering". Iar uneori ramaneam cu recipientele, pentru reutilizare. Si sa fie la indemana, chiar si ca grad de comparatie.

Intrusul din bolul alb e coriandru. Tras la tigaie si strivit dupa cat m-a tinut lingura.
Gradul de comparatie era ca sunt ceva mai multe ingrediente decat incap intr-o caserola de supa "adusa la birou". Dar ca pret e tot pe acolo.


La gust, va rog sa pe voi si sa imi ziceti care sunt gradele. De comparatie, de iuteala, de bucurie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu